Skip to main content

Projektudvikler

I SPIDSEN FOR OP TIL 50.000 REDAKTIONELLE MEDARBEJDERE

Gennem 15 år havde Aslak hvert år ansvaret for verdens største ungdomsredaktion. Det skete når op til 50.000 elever fra 6.-10. klasse deltog i Nyhedsugen – en landdækkende aviskonkurrence for skoleklasser arrangeret af Avisen i Undervisningen.

NEDARVET SOCIAL KRITIK

Da Aslaks far, Benny Lihme, døde uventet i 2019, efterlod han sig sit livsværk, tidsskriftet Social Kritik. Det lignede at han skulle tage det med sig i graven, men Aslak stillede sig i spidsen for en projektgruppe, som lykkedes med at genetablere bladet. Og som de nu er fælles om at udgive og redigere.

VILDE LOKALE AMBITIONER FOR FREMTIDEN

Aslak har været den bærende drivkraft i stiftelsen af foreningen Helsingør Europæisk Kulturhovedstad 2032, hvor han nu fungerer som formand for bestyrelsen. Ambitionen er, at positionere Helsingør, hvor han bor, som kandidat til titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2032. 

JOURNALISTISK GRØNSPÆTTELEDER

Hvad får du, når du udruster 11-årige fra hele landet med grundlæggende journalistiske færdigheder? En børnejournalistuddannelse! I 2015 var Aslak som studieleder på første årgang en af drivkræfterne bag uddannelsen, som er et projekt under Børnenes Hovedstad.

GIVER UNGE EN STEMME

Mange af de projekter, Aslak er involveret i, handler om at skabe rammerne for, børn og unge får hørt deres stemmer. I 2017 var han indpisker og projektleder for STEM’RNE, som var en rullende redaktion på Fyn, med den mission at få 80 % af de 18-25 årige til at stemme ved kommunalvalget.