Skip to main content

Underviser

SKOLELÆRERENS VILDE DAG

Undervis 1.000 skoleelever fordelt i hele landet. På én gang. Det var den ultimative udfordring i synkron undervisning, da Aslak for Avisen i Undervisningen i samarbejde med LærIT gennemførte en række live webinarer via YouTube Live. Fx dette.

SOFASKOLEN

Omfanget af webinarerne i Nyhedsugen var for ingenting at regne mod mængden af elever, som deltog i Sofaskolen. Da landets folkeskoler lukkede ned som følge af corona, stod Aslak sammen med Josefine Jack Eiby og Anders Schunk klar med online hjemmeundervisningstilbuddet, Sofaskolen.

INTERAKTIV UNDERVISNING

Når Aslak underviser, er nøgleordet interaktion. Det understøtter han gerne med digitale hjælpemidler. I dette internationale webinar, viser han sammen med Josefine Jack Eiby, hvordan præsentationsværktøjet Mentimeter kan bruges til at skabe netop interaktion med deltagerne.

DANSKLÆRERGUF

Essay, klumme og blog er fætter-kusiner. Sådan udlægger Aslak teksten for eleverne på Gyldendals Fagportal i dansk i et forløb, som efterhånden er blevet en ny-klassiker på digitale undervisningsportaler. Genre-guf for dansklærere, som skal få teksten til at glide ned hos eleverne.

FLERE ESSAYS …

Aslak har kastet sin kærlighed på essayet som genre i folkeskolen. Han skriver dem selv, men har på Gyldendal Uddannelse også redigeret antologien Essayspor og tilrettelagt bogen som et undervisningsmateriale til de ældste elever. Anmelderen i Folkeskolen er lige så begejstret for bogen, som Aslak er for genren.  Mærk Aslaks begejstring for essays i dette interview.

DEN SIDSTE TRYKTE LÆREBOG OM TRYKTE AVISER

Hverken Aslak eller hans medforfatter, Gitte Martens Larsen, troede egentlig, at en trykt bog om trykte aviser henvendt til folkeskolens ældste klasser ville sælge. Men det gør lærebogen Mere avis? Naturligvis! Fra Dansklærerforeningens Forlag nu i 3. oplag. Læs anmeldelsen i Folkeskolen og få lyst til at købe bogen.