Skip to main content

Presse

Siden 2009 har Aslak Gottlieb med sin enkeltmandsvirksomhed www.medieundervisning.dk leveret konsulentopgaver i spektret børn og unge, journalistik, medier, it og undervisning.

Hans opgaver har snitflader på den ene side til research, analyse, dokumentation, rådgivning og på den anden til ideudvikling, projektledelse og formidling.

For Danske Medier og sidenhen Berlingske, var han i perioden 2004-2020 tovholder på projektet Avisen i Undervisningen. I et par år havde han også dagligt ansvar for udvikling og drift af Pressens Uddannelsesfond.

I 2015-2016 var han journalistisk fellow på Center for Journalistik ved SDU med et projekt, der handler om nyheder til teenagere. Her udviklede han blandt andet ’engagementskriterierne’ som et journalistisk redskab der kan målrette nyhedsproduktionen til unge. Tilknytningen til SDU er fortsat i rolle som konsulent for Mediernes Forsknings- og Innovationscenter.

Børnenes Hovedstad antog ham i 2014 som studieleder på Børnejournalistuddannelsen. Uddannelsen henvender sig til de 10-12-årige, som gennem legebetonede undervisningsformer bliver uddannet i de grundlæggende journalistiske principper og greb. Efter projektansættelsen er han fortsat tilknyttet projektet som konsulent.

I Christine Antorinis periode som undervisningsminister rådgav Aslak minister og topembedsmænd en særlig nedsat it-rådgivningsgruppe med henblik på at indfri de pædagogiske potentialer i kommunernes it-investeringer på skoleområdet. Gruppen udviklede sig til at fungere som fungere tænketank.

Hos Dansklærerforeningens Forlag, Akademisk Forlag og Gyldendal Uddannelse er han lærebogsforfatter og forfatter til digitale læremidler på typisk danskfaglige områder om medier og journalistik.

Hos Alinea var han studievært på content marketing-programmet Alinea Live og stod som underviser under corona-karantænen i 2020 fadder til pop-up hjemmeundervisningstilbuddet Sofaskolen.

Aslaks opgaver som vært og moderator spænder bredt fra Folkemøde-debatter, Skolevalg, First LEGO League, netværksmøder og webinarer. I 2017-2019 transmitterede han live med selfiestang og håndholdt mikrofon Telenor Copenhagen Marathon på forskellige mediers Facebook-sider – alle 42 kilometer i løb, fx som her for B.T.

Som en af sine lokale signaturer i Helsingør driver han sammen med kompagnonen Tino Jønsson erhvervsledernetværket Vi samler hele Helsingør.

Også som iværksætter er Aslak aktiv. Således er han medstifter af filmselskabet Ulla Film og online mediet Kiosk.

Som frivillig er han engageret i redaktionen af tidsskriftet Social Kritik og i bestyrelserne for Helsingør Teater og Foreningen Helsingør Europæisk Kulturhovedstad 2032.

Som sidebeskæftigelse producerer han på freelance basis løbende artikler til dagbladenes rejsetillæg og fagblade (se udvalgte artikler).

Aslak Gottlieb er uddannet lærer i år 2000 fra N. Zahle’s Seminarium. Han tog sin studentereksamen i 1991 på Birkerød Gymnasium.

BILLEDER TIL DOWNLOAD

FÅ WHITEPAPER HER

Download Aslaks hvidbog om, hvordan nyhedsmedierne får unge kunder i butikken

DOWNLOAD